sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Myrskylän pelastuskoirat ry:n match show

Iita hienosti palkinnoille veteraaniluokassa
Nyt kun Usvan rokotukset ovat voimassa, on hyvä aloittaa harjoittelu näyttelyitä varten oikein kunnolla. Onneksi monet tahot järjestävät tähän tarkoitukseen mainiosti sopivia "leikkinäyttelyitä", mätsäreitä (match show). Tänään päätimmekin suunnata koko porukalla Myrskylään paikallisen pelastuskoirayhdistyksen järjestämään tapahtumaan.

Iita aloitti osallistumalla veteraaniluokkaan ja sijoittui hienosti kolmanneksi. Tuomari kehui, että onpas koiralla hyvät lihakset. No, ehkä olisi hieman huolestuttavaa, jos aktiivisesti agilityä harrastavalla koiralla ei olisi lihaspuoli kunnossa.

Usva kehässä
Seuraavaksi pääsikin jo sitten Usva kehään, se osallistui pienten pentujen luokkaan. Jännitin kovasti etukäteen, miten Usva mahtaa tuollaiseen tilanteeseen suhtautua. Tapahtumassa oli kuitenkin paljon ihmisiä, koiria ja kaikenlaista hälinää ja kehässäkin yhtä aika reilut kymmenen koiraa. Usva otti tilanteen haltuun yhtä hienosti kuin kaikki muutkin uudet jutut. Se oli rauhallisen kiinnostunut muista koirista, mutta seisoi hienosti paikallaan, kun sen aika oli. Välillä kierrettiin reippaasti kehää, vauhtia riitti niin ettei kartturi meinannut pysyä mukana, mutta montaa laukka-askelta ei tullut sekaan. Ja kun tuli Usvan vuoro mennä tuomarin arvosteluun, niin sehän riemastui suuresti tajutessaan, että SE SAA HUOMIOTA. Pöydällä oleminen ei tuota mitään ongelmaa, mutta sitähän on toki harjoiteltu jo kotona. Hampaiden näyttämistä täytyy vielä treenata ja seisonta-asentoja hioa, mutta kaikenkaikkiaan olen todella tyytyväinen 4,5 kk vanhan Usvan käytökseen ja esiintymiseen.

Usvan arvosteluun oli kirjoitettu, että esitetään hyvin :)

Lopuksi vielä Tyyne ja Lumi pääsivät pienten narttujen luokkaan. Erityiskunniamaininnan tänään ansaitsee Mies, joka rohkeasti lähti elämänsä ensimmäistä kertaa kehään ja esitti Tyynen. Tyynen kävi aika korkeilla kierroksilla, mutta hienosti siitäkin selvittiin. Lumi puolestaan sai tuomarilta kommentit "esiintyy varmasti", "esiintyy kauniisti" ja "konkari". Lumista onkin tullut varsin varma kehäkoira, ei sillä suurta paloa esiintymiseen vieläkään ole, mutta se esiintyy itsevarmasti.


 

1 kommentti:

  1. Moi.
    Harjoittelun kauttahan ne koirat oppii,kylläpä iita on hienosti ollut,ku palkinto on tullut.
    Kiva että mieskin on uskaltautunut kehään,kyllä se siitä.

    VastaaPoista