torstai 2. kesäkuuta 2016

Pennut poseeraavat


Hömpötin Usvatar
Yksi asia, joka kasvattajaa pennuissa kiinnostaa on tietysti niiden mahdollinen näyttely- ja jalostuspotentiaali. Näihin asioihin vaikuttaa toki moni asia kuten pentujen luonne, terveys ja turkki, mutta myös rakenne on merkittävä tekijä. Luonne ja mahdollinen näyttelypotentiaali vaikuttavat erityisesti myös pentujen tulevien kotien valintaan. Pelkän ulkonäön perusteella ei toki kenenkään kannattaisi pentua valita, kyllä nämä ainakin ovat KAIKKI söpöjä :)

Hömpötin Untamo
Pentujen luonteita olen pian seitsemän viikkoa tarkkailut ja tehnyt sen perusteella omia johtopäätöksiäni. Aina on toki mahdollista, että nyt rauhallisesta pennusta paljastuu myöhemmin melkoinen rasavilli tai että nyt energinen menijä rauhoittuu uudessa kodissa tai iän myötä. Tällä hetkellä vaikuttaisi kuitenkin siltä, että pentueen pojat ovat rauhallisempia kuin tytöt.

Hömpötin Ulda
Rakenne onkin sitten vaikeampi asia tällaiselle aloittelevalle kasvattajalle. Toki osaan joitakin asioita katsoa, mutta ei minusta vielä ole lupaavaa näyttelypentua tunnistamaan. Siksi onkin ihanaa, että koirapiireistä löytyy kokeneempia kasvattajia, jotka ovat valmiita auttamaan. Pentuja arvioitiin eilen mm. kulmausten, lapojen, pään ja leuan, hännänkiinnityksen sekä kokonaisrakenteen (tiibetinterrierin pitäisi olla "neliömäinen" suhteen. Samalla pennuista otettiin poseerauskuvat :)

Hömpötin Uranos
Pentujen tarkkailun, näyttelypotentiaalin ja tulevien perheiden toiveiden perusteella päätettiin sitten, kuka menee minnekin. Toivottavasti tulevaisuus näyttää, että valinnat ovat osuneet oikeaan :)

Hömpötin Unelma Sanelma
Kiitokset arvioista Tuula Plathanille ja valokuvista Pekka Plathanille. Paljon kuulee tarinaa koirapiireissä vellovasta kateellisuudesta ja selän takana puhumisesta, ihanaa että on teitä, jotka osoittavat, että on myös aitoa ystävällisyyttä ja auttamisen halua, aitoa kiinnostusta rodun parhaaksi. Ja kun nyt kiitosten alkuun pääsin, niin suuret kiitokset myös Jaanalle ja Markujalle, ilman teitä tätä pentuetta ei olisi.

Hömpötin Ukko Ylijumala
Perjantaina pennut saivat vieraaksi myös eläinlääkärin, joka tarkasti ja sirutti ne. Mitään yllättävää ei ilmennyt, vaan kaikki on kunnossa ja pennut ovat tulevana sunnuntaina valmiita lähtemään uusiin koteihinsa.

2 kommenttia:

 1. Hei.
  Onko kaikki pennut jo varattu?,Ikävä varmaan luopua.mutta sitähän se koiran elämä on,uuteen kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torstain 9.6. tilanne on, että yksi poika on vielä vapaana

   Poista